Logo
Name

Over mijn werkwijze

Ik deel trots mee dat ik momenteel een waardevolle samenwerking heb met de Gemeente Diemen, wat een belangrijk aspect vormt van mijn werkgebied in zowel Diemen als Almere. In Diemen ben ik gevestigd in de Brede Hoed. De samenwerking met de Gemeente Diemen speelt een centrale rol en draagt bij aan het succes van mijn werk in deze regio.

Voor de mensen uit Almere ben ik gevestigd bij PMU by Bibische op Redactiestraat 6 in Almere. Jullie zijn hier van harte welkom!

In mijn gesprekken ben ik altijd respectvol, liefdevol, nieuwsgierig en zonder oordeel. Dit creëert een veilige situatie en een mooie verbinding waarin kinderen kunnen delen waar ze tegenaan lopen. Dankzij mijn nieuwsgierigheid en vertrouwen in kinderen ontstaan er waardevolle gesprekken waarin ik hen laat kennismaken met hun eigen kracht. Het doel hiervan is dat ze meer vertrouwen in zichzelf ontwikkelen.

Om dit te bereiken maak ik gebruik van verschillende methodieken, waaronder:

  • Rots & Water: Dit is een fysieke en psychosociale training waarbij kinderen ontdekken waar hun eigen grenzen liggen, zowel fysiek als emotioneel. Het vergroot zelfvertrouwen, zelfinzicht, persoonlijk contact en assertiviteit. We doen samen oefeningen om deze vaardigheden te versterken, zowel in groepsverband als in individuele sessies.

  • Kindertekeningen lezen & begrijpen: Ik maak gebruik van deze methode om inzicht te krijgen in wat er zich in het onderbewuste van het kind afspeelt. Soms is het lastig om te verwoorden wat je dwarszit, en daar biedt tekenen een prachtige uitlaatklep voor. Dit kan op basis van een opdracht van mij of door zelf te tekenen. Na het voltooien van de tekening kan ik, met behulp van mijn training, de symboliek lezen en een gesprek voeren over wat ik zie in de tekening.

  • Schatgravers: Dit spel stelt ons in staat samen te kijken naar de schatten van je kind. Met verschillende opdrachten verkennen we de kwaliteiten van het kind. Deze methode is een prachtige tool om het kind zelf te laten ervaren en voelen welke unieke kwaliteiten het bezit.

Mijn werkwijze

1
Gratis Kennismakings gesprek

Een traject begint met een kennismakingsgesprek. Dit is meestal telefonisch en altijd vrijblijvend. Hierin bespreken we jouw/jullie vraag en of ik wat voor jullie kan betekenen. Voelen we een klik? Dan gaan we een intakegesprek plannen en stuur ik jullie een intakeformulier met vragen. Deze vragen vormen de basis voor het intake gesprek en maakt al veel helder.

2
Intake gesprek

Tijdens dit gesprek bespreken we de hulpvraag en de vragen van de vragenlijst. Dit zorgt ervoor dat we de hulpvraag nog duidelijker krijgen. Ook bespreken we in dit gesprek de verwachtte aantal sessies, de kosten en de coaching overeenkomst. Dit gesprek is zonder het kind, dan kan jij als ouder open erover vertellen zonder dat dit gevoelens opwekt bij het kind.

2
3
Coaching sessies

Dan gaan we aan de slag! Ik wil er samen met het kind achter komen waar het kind zelf tegenaan loopt. Dit doen we doormiddel van gesprekken, tekenen, rollenspellen, spelletjes, gevoelenspoppetjes en bewegen. Ik speel in op wat het kind laat zien. Door verdiepende vragen te stellen komen we tot een kern en bedenken we samen een oplossing. Ik ga uit van de eigen kracht van het kind. De oplossingen die ze zelf ontdekken werken het best en houden ze vol!

4
Evaluatie gesprek

Het coaching traject is succesvol afgesloten als jullie vinden dat het doel behaald is. We kijken terug hoe het gegaan is en ik geef oefeningen en opdrachten mee. Dit zodat jullie thuis zelf kunnen oefenen. De kracht van herhaling is namelijk erg belangrijk om verandering vast te houden. Als een terugkom sessie nodig blijkt is dat natuurlijk altijd mogelijk. Ook voor vragen achteraf blijf ik altijd bereikbaar.

4

Gratis kennismakings gesprek

Lopen jullie ergens tegen aan? Neem dan contact met mij op. We bespreken samen wat ik voor jullie kan betekenen.

Kindercoach die een kind helpt. Kindercoaching Almere
Logo
Gegevens

Naam

Het Tevreden Kind

KvK nummer

91076226

BTW nummer

NL004864559B89

Adres

Straat & huisnummer

Lindengouw 46

Postcode

1351 LD

Plaats

Almere

Land

Nederland

2024 © Het Tevreden Kind - Algemene voorwaarden -Privacybeleid
Name